loods-bouwen

 

Het bouwen van een loods doe je niet zomaar even, daar moet van tevoren goed over nagedacht worden en rekening gehouden worden met een aantal factoren. Voordat je begint met het bouwen van een loods moeten er veel keuzes gemaakt worden, zoals waar je de loods wilt bouwen, waar je de loods voor gaat gebruiken, de grootte, en wat voor materiaal je wilt gaan gebruiken. Wil je de loods zelf gaan bouwen of wil je het laten bouwen? Dit alles beïnvloedt de prijs van de loods, je kan het dus zo duur maken als je zelf wil. 

 

Wat zijn de functies van de loods 

Een loods is een onderdeel van het bedrijf dat ondersteuning biedt aan de gesystematiseerde en functionele structuur van een organisatie. Mogelijke functies van een loods zijn het opslaan, beschermen, controleren en leveren van materialen en/of producten. Elke loods, hal of schuur is een persoonlijk project en daardoor uniek. Alles wordt gezamenlijk besproken en dan wordt alles uitgetekend en op maat ontworpen, al je wensen worden verwerkt in het project.  

 

Houd rekening met eventuele toekomstplannen 

Houd bij het bouwen van een loods ook direct rekening met de eventuele toekomstplannen. Wil je in de toekomst uitbreiden en doorgroeien met je bedrijf? Dan is het handig om daar direct vanaf het begin rekening mee te houden en de loods al groter te maken dan in eerste instantie nodig is. Denk ook aan hoe je het dak wil laten bouwen, wil je een plat dak of een punt dak? Met een puntdak creëer houd je nog meer ruimte over, aldus nog meer opslagruimte.  

 

Budget niet groot genoeg 

Misschien wil je een grotere loods bouwen dan dat je je eigenlijk kan veroorloven. In dat geval is het altijd een goed idee om te overwegen of je toch een lening wil aanvragen. Je kan het beter in één keer goed doen, dan gaan voor een kleinere loods wat niet helemaal aan je eisen voldoet. Waardoor je hoogstwaarschijnlijk over een tijdje weer alles moet gaan verbouwen, waardoor je ook nog weer is meer tijd kwijt bent.  

Waarom een loods laten bouwen 

Zoals je ziet is de prijs voor de bouw van een loods afhankelijk van vele factoren. Toch is het wel zo handig om dat werk uit te besteden aan een bedrijf dat er ervaring mee heeft. Dit scheelt jou veel tijd, tijd dat je ook kan steken in je bedrijf. Daarnaast geef jij toch precies aan ze door hoe en wat je wilt, en kunnen zij je daarin adviseren en meedenken.