animatie-video

Als ondernemer wil je graag jouw doelgroep op een zo leuke en zo origineel mogelijke manier bereiken. Tevens kan het belangrijk zijn om jouw doelgroep duidelijk te maken waar jouw bedrijf of instelling voor staat. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld blogs schrijven en foto’s plaatsen op jouw website of de social media kanalen waarop jij actief bent. Echter kunnen foto’s en blogs niet altijd dat gewenste beeld creëren wat jij voor ogen hebt. Om ervoor te zorgen dat je jouw doelgroep bereikt en dat de boodschap die jij over wil brengen ook daadwerkelijk blijft hangen kunnen je bijvoorbeeld een animatievideo laten maken. Wanneer jouw bedrijf of organisatie gevestigd is in de omgeving van Utrecht, kun je bijvoorbeeld een animatievideo in Utrecht laten maken.

Wat is een animatievideo?

Het laten maken van een animatievideo biedt vele mogelijkheden voor jouw bedrijf of instelling. Je kunt bijvoorbeeld ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier overbrengen. Beeld blijft vaak ook beter hangen bij mensen dan alleen een lap tekst. Ook kun je aan de hand van een informatievideo duidelijk maken hoe een bepaald proces in zijn werk gaat. Tevens kun je een animatievideo gebruiken ter ondersteuning van een gebruiksaanwijzing. Een animatievideo wordt op maat gemaakt en volledig naar de wensen en behoeften van de opdrachtgever ontwerpen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw bedrijfslogo te laten bewegen op jouw website. Ook kun je een animatievideo laten maken in diverse beeldsoorten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan 2D of 3D. Ook kan het interessant zijn voor potentiële klanten om een kijkje te nemen op de werkvloer. Ook de werkwijze op de werkvloer kun je duidelijk maken door een animatievideo te laten maken.

De voordelen van een animatievideo

Een animatievideo heeft nog vele andere voordelen buiten het overbrengen van ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier om. Door een animatievideo kun je tevens je naamsbekendheid vergroten. Dit omdat een animatievideo eenvoudig te plaatsen is. Hierbij kun je niet alleen aan de website van jouw bedrijf of organisatie denken, maar ook aan de zakelijke facebookpagina, of de zakelijke Instagram pagina. Omdat mensen vaak eerder getriggerd zijn door beeld dan door tekst zal een animatievideo beter blijven hangen en er zal ook eerder naar gekeken worden, dan wanneer je een introductie tekst plaatst bijvoorbeeld. Ook kan een animatievideo ingezet worden om een product of dienst te promoten. Tevens is het laten maken van een animatievideo een goede investering, omdat zo’n video vaak voor een langere periode meegaat en je kunt hem steeds hergebruiken. Veel bedrijven staan regelmatig op beurzen. Om in één klap duidelijk te maken waar je als bedrijf voor staat, zonder dit steeds opnieuw uit te hoeven leggen, kan een animatievideo een uitkomst zijn. Je kunt de wensen en behoeften die jij hebt als bedrijf of organisatie met betrekking tot een animatievideo bespreekbaar maken. Hierna kan er geheel op maat een video worden ontworpen. Zo beschik over een uniek product wat je als bedrijf in kunt zetten voor diverse doeleinden.